Több megyében zivatarra, délkeleten felhőszakadásra figyelmeztetnek

2023. június. 01 11:07

Főként a déli megyékben válnak alkalmassá a feltételek zivatar létrejöttéhez a délutáni, esti órákban. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma napközben és az esti órákban elsősorban a déli határ közelében, valamint a Bakony térségében pattanhatnak ki zivatarok. Az erősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt általában 10-25 milliméter), ma a délkeleti tájakon akár felhőszakadás is (25-30 millimétert meghaladó) kísérheti, valamint átmeneti viharos széllökés (60-65 km/óra feletti), illetve jégeső (1-2 centimétert nem meghaladó átmérő) is előfordulhat környezetükben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna és Veszprém megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Békés és Csongrád-Csanád megyében csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, erre kisebb esély az északi megyékben van, ott kisebb számossággal várható kialakulásuk. Az erősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt általában 10-25 milliméter), ma a délkeleti tájakon akár felhőszakadás is (25-30 millimétert meghaladó mennyiség) kísérheti, valamint átmeneti viharos széllökés (60-65 km/óra feletti), illetve jégeső (1-2 centimétert nem meghaladó átmérő) is előfordulhat környezetükben.

Zivatar veszélyére figyelmeztetnek pénteken Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás