Több megyében zivatarra és jelentős esőre figyelmeztetnek

2023. október. 25 8:45

A délnyugati tájakon zivatar alakulhat ki, míg északon, északkeleten több helyen akár 20 milliméter körüli csapadékösszeget is mérhetünk.

A Dél-Dunántúl mellett a Dél-Alföldön is kialakulhatnak zivatarok a reggeli, délelőtti órákban. A zivatarokat jellemzően intenzív csapadék (5-20 milliméter), erős, viharos (60-80 km/óra) széllökések kísérhetik.

Napközben a Dunántúlon, annak is inkább a nyugati és középső részein alakulhatnak ki kevés helyen zivatarok hasonló kísérőjelenségekkel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére szerdán.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdán jelentős eső miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.