Többfelé viharossá fokozódik a szél, riasztás érvényes

2019. április. 23 9:04

Nagy területen megerősödik a szél kedden, öt megyében viharos erősségű széllökésekre is számítani kell. Elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden főképpen a Dunántúl északkeleti részén, illetve a Duna vonalában, Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun és Csongrád megyékben) – hozzávetőleg a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában – a délkeleti szél több helyen viharossá (60-70 km/óra) fokozódik. Az északkeleti határvidéken, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a déli, délutáni órákban szintén számítani lehet átmenetileg viharossá fokozódó délkeleti szélre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt keddre vonatkozóan Bács-Kiskun megye Bajai, Bácsalmási, Jánoshalmai, Kalocsai, Kiskőrösi, Kiskunfélegyházi, Kiskunhalasi és Kiskunmajsai járásaira, Csongrád megye Kisteleki, Mórahalmi és Szegedi járásaira, Fejér megye Bicskei és Móri  járásaira, Komárom-Esztergom megye Kisbéri, Oroszlányi és Tatabányai járásaira,  valamint Veszprém megye Balatonalmádi, Várpalotai, Veszprémi és Zirci járásaira.

Emellett elsőfokú figyelmeztetés érvényes, szintén a viharos erősségű széllökések miatt Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Veszprém megye további részeire vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.