Továbbra sem tér vissza a tél Nyugat-Európába

2019. február. 19 6:51

A megszokottnál jóval melegebb lesz Európa nagy részén a következő másfél hétben is. Észak felől azonban egy rendkívül hideg légtömeg söpör végig a középkeleti és keleti tájakon.

Folytatódik a tavaszias időjárás a kontinens nagy részén, sokfelé 10-12 fokkal is melegebb lehet a szokásosnál. Az egyes régiók között azonban nagy hőmérséklet-különbségek alakulhatnak ki, ugyanis a skandináv területek felől rendkívül hideg légtömeg indul útjára a hét közepén, mely érinti hazánkat is: szombatra jelentősen visszaesnek a hőmérsékletek rajtunk kívül keleti és délkeleti szomszédainknál is. A lehűlést követően pár nap alatt újra felmelegszik a levegő és a jövő héten ismét a megszokottnál melegebb lesz hazánkban a jelenlegi modellfuttatások szerint.

 

Kedd, február 19., 01:00 (első térkép) és 13:00 (második térkép) helyi idő szerint:

 

Szerdán átmenetileg mérséklődik a felmelegedés, Skandináviát pedig rendkívül hideg légtömeg önti el.

Szerda:

 

Csütörtökön ismét meleg levegő éri el Európát, elsőként a Brit-szigeteket, Írországot és Izlandot. A Skandinávia felől útnak induló, rendkívül hideg légtömeg dél felé halad.

Csütörtök:

 

Péntekre a hideg légtömeg eléri Ukrajnát, így rendkívül nagy hőmérséklet-különbség alakul ki Nagy-Britannia és Ukrajna között.

Péntek:

 

Szombaton ér el minket a hideg légtömeg, bár a leghidegebb keleti, délkeleti szomszédainknál lesz.

Szombat:

 

Vasárnap

 

Hétfőn leginkább a meleg és a hideg peremén billegünk majd.

Hétfő, február 25.

 

Kedd

 

Szerda

 

Csütörtök, február 28.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.