Újabb havazás érkezik, figyelmeztetés érvényes

2021. december. 05 10:11

Dél felől újabb csapadékhullám éri el hazánkat, amely az ország nagy részére esőt hoz, de az északi megyékben havas esőre, havazásra is számíthatunk.

Az ország északi részén napközben fokozatosan megszűnik a havazás, illetve dél felől egyre nagyobb területen havas esőbe, esőbe válthat át a halmazállapot. A legtovább az Északi-középhegység térségében várható elsősorban havazás, kiemelten Nógrád megyében, illetve a Mátrában és a Bükkben a délelőtti órákig helyenként 5 centimétert meghaladó hóréteg is képződhet. Az esti óráktól – jelentős területi bizonytalanság mellett – dél felől újabb csapadékzóna érkezhet, ismételten lehet havas esőre, illetve havazásra számítani, legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan 5 centimétert meghaladó friss hóréteg lehullása miatt Nógrád megyére, hétfőre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.