Újra hóban ugrálhatnak a kenguruk Ausztráliában

2019. augusztus. 17 11:28

Úgy tűnik idén elhúzódik a tél Ausztráliában. Victoria és Új-Dél-Wales államokban újabb havazás várható a hét legvégén.

Hideg levegő árasztja el ismét Ausztrália délkeleti részét vasárnap és hétfő reggel. A hóhatár az elmúlt hétvégén körülbelül 300 méteres magasságig jött le Victoria és Új-Dél-Wales államokban. Most vasárnap az újabb havazás 450 méteres magasság felett valószínű. Ez azt jelenti, hogy várhatóan Canberra lakosai is hópelyheket láthatnak majd az ablakukon kinézve.

A hó szerelemesei még jobban élvezhetik a telet, ha magasabb hegyekbe mennek fel, hiszen 600-1200 méter között 8-15 centiméter, míg 1200 méter feletti magasságban akár 30 centiméternyi friss hó hullhat. Az alábbi térképen a kedd délig várható hómennyiség látható.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A szerdai nap folyamán a hidegfront elhagyja térségünket, hatása így fokozatosan csökken, a délutáni órákra meg is szűnik. Az érzékenyebbeknél görcshajlam, fejfájás és vérnyomás problémák még előfordulhatnak. Az erős szél jelentősen csökkenti a hőérzetünk.
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként - elsősorban az Alföldön - a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás emelkedik.