Viharos erejű a szél északkeleten, figyelmeztetés érvényes

2020. március. 30 9:07

Az átvonuló hidegfronttal erős, északkeleten viharos szél kíséretében áramlik be a levegő hazánk területére. A szél mérséklődésére estétől számíthatunk.

A Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél, emellett északkeleten és keleten az északkeleti szelet kísérik majd erős, helyenként viharos lökések. Főként a Bodrogköz térségében, valamint a magasabban fekvő területeken a legerősebb széllökések 70-80 km/óra között várhatók. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos széllökések veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére hétfőre vonatkozóan.

Az Alpokalján hétfő délelőtt még lehet gyenge havazás, havas eső, de az Északi-középhegység tágabb környezetében, valamint a Dunántúl magasabban fekvő részein is számítani lehet gyenge havazásra, havas esőre, majd napközben egyre inkább az eső lesz jellemző. Délelőttig legfeljebb az Alpokalján alakulhat ki lepel- 1 centiméter megmaradó hó, ami napközben gyorsan elolvad. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nyugat felől egy gyenge front érkezik, nyomában melegebb levegővel. Pár fokos melegedésre lehet számítani. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Ingerlékenység, alvászavar és emésztési panaszok is előfordulhatnak. Növekszik a reakció idő.

A légnyomás ingadozik.