Viharos erejű a szél északkeleten, figyelmeztetés érvényes

2020. március. 30 9:07

Az átvonuló hidegfronttal erős, északkeleten viharos szél kíséretében áramlik be a levegő hazánk területére. A szél mérséklődésére estétől számíthatunk.

A Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél, emellett északkeleten és keleten az északkeleti szelet kísérik majd erős, helyenként viharos lökések. Főként a Bodrogköz térségében, valamint a magasabban fekvő területeken a legerősebb széllökések 70-80 km/óra között várhatók. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos széllökések veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére hétfőre vonatkozóan.

Az Alpokalján hétfő délelőtt még lehet gyenge havazás, havas eső, de az Északi-középhegység tágabb környezetében, valamint a Dunántúl magasabban fekvő részein is számítani lehet gyenge havazásra, havas esőre, majd napközben egyre inkább az eső lesz jellemző. Délelőttig legfeljebb az Alpokalján alakulhat ki lepel- 1 centiméter megmaradó hó, ami napközben gyorsan elolvad. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.