Viharos erejű széllökésekre figyelmeztetnek három megyében

2019. március. 09 11:15

A vasárnap érkező hidegfront hatására ismét egyre erősebb válik a légmozgás hazánkban. Több helyen viharos szélre is számítani kell.

Szombaton a déli, kora délutáni órákban az északi országrészben megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Délután Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében viharos (55-70 km/óra) széllökés is előfordulhat. Esti órákra a szél átmenetileg veszít erejéből, majd az éjféli óráktól egy hidegfront hatására ismét megerősödik, elsősorban északkeleten viharossá is fokozódik.

Vasárnap reggelig Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyék térségében jellemzően 60-70 km/órás, kiemelten a térség magasabban fekvő területein ennél erősebb (70-90 km/óra) széllökésekre is lehet számítani. A felsorolt megyékben elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnapra vonatkozóan a várhatóan viharos erejű széllökések miatt. Vasárnap napközben már az ország más tájain is megerősödik a szél.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.