Viharos erejű széllökésekre figyelmeztetnek négy megyében

2019. március. 17 10:08

Hétfő hajnalban északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, amely előtt a délnyugati, majd átvonulását követően az északnyugati szélből fordulhatnak elő viharos erejű széllökések.

Vasárnap déltől éjfélig a Dunántúl északnyugati harmadában egy-egy 65 km/óra körüli széllökés előfordulhat délnyugati irányból. Az éjféli óráktól – egy hidegfront hatására – a Dunántúl északi részén átmenetileg 70 km/óra körüli széllökések is kialakulhatnak északnyugati irányból. Ezt követően hétfő déltől veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt hétfőre vonatkozóan Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.