Viharos erejű széllökésekre figyelmeztetnek

2018. szeptember. 21 10:38

A hidegfronttal érkező hűvös levegő nagy erővel tör be az országba, emiatt több helyen kell 70 km/órát meghaladó széllökések kialakulására számítani.

Az éjféli óráktól egészen a szombat déli órákig – az érkező hidegfronthoz kapcsolódóan – északnyugatról-délkeletre terjedően adott területen néhány órára viharossá (55-85 km/óra) fokozódik az északnyugati szél. A 70 km/óra feletti széllökések kialakulása síkvidéken a Dunántúl északi felében lehet gyakoribb. A péntek késő esti, éjféli óráktól a szombat reggeli órákig nem zárható ki egy-egy helyen (északon) villámtevékenység kialakulása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúlra és 12 megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a nagy erejű széllökések veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.