Viharos erejű szélre figyelmeztetnek kilenc megyében

2019. december. 24 10:04

Az átvonult front után viharos szél kísértében érkezik hazánk térségébe a hideg levegő. A fél országban figyelmeztetés érvényes.

Kedden a kora délutáni órákig a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé várható erős, viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-80 km/óra körül alakulnak. Kiemelten a Dunántúli-középhegységben, a Balatonnál, a Dunazug-hegyvidék térségében és a budai hegyekben 85-90 km/óra körüli lökések is előfordulhatnak. Északkeleten, a Zempléni-hegység, Bodrogköz térségében is viharossá fokozódhat az északi szél. A délután második felében mindenhol veszít erejéből a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések veszélye miatt  Pest, Bács-Kiskun, Baranya, Tolna, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyére a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.