Viharos időre figyelmeztetnek a következő két napban

2019. augusztus. 25 11:23

Labilis, lobbanékony marad a légkör felettünk a következő két napban. Összességében több helyen kell zivatarok kialakulására számítani.

Az ország délnyugati felén több hullámban (legnagyobb számban az esti és éjszakai órákban), az északkeletin inkább elszórt jelleggel várható zivatarok kialakulása. Legfőbb kísérőjelenség a nagy intenzitású csapadék (felhőszakadás) lesz, de főként hétfőn a keleti, északkeleti megyékben heves szélrohamok is társulhatnak hozzájuk. Az ország délkeleti megyéiben vasárnap a középhőmérséklet 25 fok körül alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már hat déli és keleti megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Az egész országban elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a Tiszántúlon 25 fok körül alakul a középhőmérséklet, emiatt négy megyében figyelmeztetés érvényes. A magasabb nedvességtartalom miatt máshol is fülledtebbnek érezhetjük az időt. Az egész országban továbbra is figyelmeztetés érvényes a zivatarok miatt a hétfői napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben érkezik egy hidegfront. Ennek hatására növekszik a görcshajlam. Álmosság, reakcióidő növekedés előfordulhat.
A légnyomás csökken.