Viharos szél érkezésére figyelmeztetnek

2018. január. 29 10:39

Az éjszakai órákban egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására többfelé megerősödik helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Fejér, Nógrád, Komárom-Esztergom, valamint Pest megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a keddi napra vonatkozóan a várható viharos erejű szél miatt. A legerősebb széllökések elérhetik a 70-80 km/órás sebességet. A megjelölt területeken belül a szél a Budai-hegység, a Dunakanyar, Komárom-Esztergom megye déli és Fejér megye északi részein ígérkezik a legerősebbnek.

A legnagyobb szél hajnali 3 és 7 óra között valószínű, majd a délelőtti óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél, de erős széllökésekre még este is számítani kell.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.