Viharos szél kíséri a keddi napot, riasztás érvényes

2019. május. 14 8:45

Az elmúlt napokhoz hasonlóan ma is viharos szélre és esőre, néhol zivatarra kell készülni. Hat megyében figyelmeztetés, egy megyében riasztás van érvényben.

Kedden a Dunántúlon nagy területen, valamint a Zemplén térségében viharossá (általában 60-85 km/óra) fokozódhat az északi szél. Délutántól a legtöbb helyen egyre inkább veszít erejéből a szél, késő este már csak az Alpokalján fordulhatnak elő viharos lökések.

A délutáni órákban a keleti, északkeleti határ közelében alakulhat ki egy-egy zivatar. Kedden területi átlagban 20 millimétert elérő csapadékösszegre kis esély a déli megyékben (főként Baranyában) van.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki keddre vonatkozóan a viharos erejű széllökések miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye Cigándi, Gönci, Sárospataki, Sátoraljaújhelyi járásaira.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes kedden a viharos erejű széllökések miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém, Zala megyékben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára vonatkozóan az eső miatt Baranya megyére. Itt 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Időjárási front egészen keddig nem érkezik. Addig fokozatosan melegszik az idő és fokozódik a hőség. A következő napokban növekszik a pollenterhelés. A hétvégén az ország keleti és középső területein már nagyon magas parlagfű pollenterhelésre is számítani lehet.

A légnyomás nem változik.