Viharos szél veszélyére figyelmeztetnek nyolc vármegyében

2023. november. 15 11:26

Az éjszaka átvonult hidegfront után viharos szél kíséretében áramlik be térségünk fölé a hűvös levegő. Késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Az északnyugati szél szerda délelőtt egyre többfelé erőre kap. Viharos lökések elsősorban az Észak-Dunántúlon, a középső országrészben és az Északi-középhegység nyugati felében fordulhatnak elő. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70-80, a hegyekben 85-90, időnként a 100 km/órát is. A légmozgás késő délutántól fokozatosan veszít az erejéből.

Északkeleten a záporokhoz egy-egy helyen alacsony valószínűséggel dörgés, villámlás társulhat. Csütörtökön kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád, Pest és Bács-Kiskun megyére, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.