Viharos széllel kezdődik a hét, figyelmeztetés érvényes

2022. február. 20 11:19

Hétfőn újabb hidegfront robog át térségünk felett, átvonulását több helyen viharos szél és helyenként zivatarok is kísérhetik.

Vasárnap veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Hétfőn a déli óráktól egy hidegfront vonul át az országon, melynek környezetében a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részén az északnyugatira forduló szelet viharos lökések (65-75 km/óra) is kísérhetik. A front mentén egy-egy intenzívebb záporban, jégdara záporban az ég is megdörrenhet. A hétfő késő délutáni, esti órákra a front elhagyja az országot, ezzel együtt csillapodik a légmozgás is.

Vasárnap napközben a délnyugati, nyugati szelet elsősorban az Északi-középhegység magasabb csúcsain, valamint a Dunakanyarban időnként viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél miatt a hétfői napra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.