Viharos széllökésekre figyelmeztetnek hét megyében

2019. október. 06 8:36

A szombat este érkezett hidegfront után erős északi, északnyugati áramlás alakult ki az országban. Több megyében figyelmeztetés érvényes.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon erős, helyenként viharos (50-70 km/óra) északnyugati szélre lehet számítani. A Balatonnál ennél erősebb széllökések is lehetnek. A déli óráktól a Dunántúlon fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. Északkeleten (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Észak-Alföld) is megerősödik, helyenként viharossá (60-65 km/óra) fokozódik az északi szél, majd délutántól ott is mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra Somogy, Tolna, Fejér, Pest, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a viharossá fokozódó szél miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.