Viharos széllökésekre figyelmeztetnek nyugaton

2019. december. 10 8:55

Az átvonult hidegfront mögött erős szél kíséretében érkezik a hideg levegő hazánkba. A legerősebb széllökések helyenként a 70 km/órát is meghaladhatják.

Kedden a kora délelőtti óráktól a Dunántúlon viharossá (60-70 km/óra) fokozódik az északnyugati szél előreláthatólag a kora esti órákig. A délelőtti órák és a kora délutáni órák között Zala megyében, illetve Vas megye keleti, valamint Veszprém megye nyugati részén rövid ideig egy-egy 70-75 km/órás széllökésre is van esély. Délután, este a Bodrogköz térségében egy-egy 65 km/óra körüli széllökés nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt Zala megyére a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.