Viharos szélre figyelmeztetnek a Dunántúlon

2017. november. 13 11:54

A hideg levegő viharos szél kíséretében áramlik a Kárpát-medencébe, ezért több dunántúli megyében figyelmeztetés érvényes a 70 km/órát meghaladó széllökések miatt.

Az egyre többfelé megerősödő északi szelet főként a nap második felében a Nyugat- és Közép-Dunántúlon viharos (60-80 km/óra) lökések kísérik. Estétől Borsod megye keleti, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északnyugati felén is lehet egy-egy 70 km/óra körüli lökés.

A viharos szél még holnap is meghatározója lesz időjárásunknak. A Dunántúl nyugati és középső részein, valamint az északkeleti megyékben még kedden is lehetnek 70 km/órát meghaladó széllökések, majd a délután második felében mérséklődik jelentősen a légmozgás. Az aktuális riasztásokat, figyelmeztető előrejelzéseket nyomon követhetik veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.