Viharos szélre figyelmeztetnek északnyugaton

2021. március. 11 16:28

Csütörtökön napközben főként az Északnyugat-Dunántúlon, majd az esti óráktól a Dunántúl magasabban fekvő területein, a Balaton környezetében és Veszprém megyében viharos széllökések is lehetnek.

A péntekre virradó éjszaka az északkeleti országrészben eső, zápor mellett a magasabban fekvő területeken vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső), esetleg hó is előfordulhat, Borsod-Abaúj-Zemplén megye határ menti területein átmenetileg kis mennyiségű (lepel-1 centiméter) hóréteg is kialakulhat az éjszaka folyamán. Napközben az Északi-középhegység magasabban fekvő területein viharos széllökések (60-70 km/óra) is várhatók. Péntek éjfélig a délnyugati területeken 15-20 milliméternyi csapadékra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron megyére a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.