Viharos szélre figyelmeztetnek északnyugaton

2019. február. 28 10:09

A pénteken átvonuló hidegfront előtt egyre intenzívebb áramlással érkezik hazánk fölé az enyhe levegő. Napközben átmenetileg több helyen viharossá fokozódik a szél.

Csütörtökön napközben a délnyugati területek kivételével nagy területen megerősödik a szél. Előreláthatólag a déli, délutáni órákban a Sopron-Kecskemétet összekötő vonal tágabb környezetében rövidebb ideig, átmenetileg viharos (60-70 km/óra, északnyugaton egy-egy 75 km/óra körüli vagy feletti) széllökés előfordulhat. Az éjszaka folyamán még a Dunántúl északi felében lehetnek viharos (60-70 km/óra körüli) lökések, másutt mérséklődik átmenetileg a légmozgás. Pénteken az északkeleti területeket leszámítva nagy területen lesz erős az északnyugati szél. Péntek kora estétől azonban mindenütt mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharossá fokozódó széllökések miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.