Viharos szélre figyelmeztetnek hazánk nagy részén

2023. november. 18 11:01

Az átvonult hidegfront után viharos északi, északnyugati szél kíséretében áramlik térségünk fölé a hűvös levegő. Estétől mérséklődik a légmozgás.

Szombaton a Dunántúlon és a középső országrészben, valamint északkeleten viharossá fokozódik az északnyugati szél. Ezeken a területeken napközben a legerősebb széllökések jellemzően 65-75 km/óra között alakulnak, de a magasabban fekvő területeken meghaladhatják a 80-85 km/órát is. A légmozgás késő délutántól veszít erejéből. Ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Vasárnap késő délután, este az Északi-középhegység magasabban fekvő (hozzávetőlegesen 600 méter feletti) területein átmeneti, gyenge ónos eső előfordulhat.)

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton viharos erősségű széllökések miatt a teljes Dunántúlon, továbbá Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Csongrád-Csanád megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.