Viharos szélre figyelmeztetnek több északi megyében

2021. december. 19 9:58

Az érkező hidegfront hatására egyre többfelé megerősödik a szél, az északi megyékben viharos széllökésekre is számítani kell.

Vasárnap hajnaltól folyamatosan erősödik, a délelőtti órákban viharossá is fokozódik az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon, illetve a főváros térségében. A legerősebb lökések általában 70-80 km/óra között alakulhatnak, de a hegyvidéki területeken egy-egy erősebb lökés sem kizárt. Hétfőre virradó éjszaka csak lassan, fokozatosan veszít erejéből a szél. Vasárnap késő estétől az északkeleti megyékben ismét havaseső, havazás (lepel-2 centiméter) kezdődhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Pest és Fejér megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.