Viharos szélre figyelmeztetnek több nyugati megyében

2019. május. 11 10:36

Szombaton késő estétől a Dunántúlon nagy területen várhatóak viharos erejű széllökések. A figyelmeztetés vasárnap estig érvényes.

Szombaton napközben az északkeleti területeken helyenként zivatar kialakulhat. Délutántól, késő délutántól a Dunántúlon is kialakulhatnak zivatarok – az éjféli órákhoz közeledve egyre nagyobb számban – viharos szél (55 – 65, 70 km/óra) kíséretében. Vasárnap a zivatartevékenység az ország középső sávjára korlátozódik. A szombat késő estétől megerősödő északi szél vasárnap a nyugati megyékben nagy területen viharossá is fokozódik (70-80 km/óra). Elsősorban a délnyugati tájakon az ismétlődő záporos csapadékból lokálisan nagyobb mennyiség (> 15-20 milliméter) is eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombat késő estétől kezdődően a viharos erejű szél miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.