Zivatar érkezhet csütörtökön, figyelmeztetés érvényes

2022. május. 11 10:44

A szerdai nyugalom után csütörtök délután, kora este kisebb eséllyel kialakulhat zivatar nyugaton és északkeleten. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki négy megyére.

Csütörtök délután, kora este alacsony valószínűséggel egy-egy zivatar kialakulhat az északnyugati, illetve az északkeleti országrészben. A cellákat viharos (~ 60-70 km/óra) széllökés, esetleg jégeső is kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar kialakulásának veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékre, csütörtökre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.