Zivatar veszélyére figyelmeztetnek a nyugati és középső vármegyékben

2024. április. 18 11:48

Csütörtökön még elszórtan, majd péntek délután már inkább csak északnyugaton fordulhatnak elő intenzívebb záporok, zivatarok.

Csütörtökön délután, este a Szécsény-Szeged tágabb vonala térségében, illetve nyugaton, északnyugaton elsősorban a határhoz közelebbi területeken zivatarok is kialakulhatnak, néhol viharos (60-70 km/óra) széllökés kíséretében. Zápor vagy zivatar környezetében jégdara és apró szemű jég is előfordulhat. A HungaroMet Zrt. elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt csütörtökre Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken elsősorban az északnyugati területeken nyílhat némi esély zivatarok kialakulására. Pénteken Győr-Moson-Sopron vármegyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.