Zivatar veszélyére figyelmeztetnek csaknem az egész országban

2023. május. 21 10:50

Vasárnap és hétfőn helyenként kialakulhatnak zivatarok az országban, amelyeket a déli megyékben kisebb körzetekben felhőszakadás kísérhet.

Vasárnap és hétfőn a délutáni órákban várható zivatarok kialakulása, majd estére lecsengenek mindkét nap. Vasárnap legkisebb eséllyel Borsod, Szabolcs térségében alakulhatnak ki zivatarok, másutt a déli óráktól várható képződésük. A zivatarokat lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék, apró szemű jég és átmeneti szélerősödés kísérheti. Éjszakára lecseng a zivatartevékenység. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetés adott ki vasárnapra zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés megyére vonatkozóan.

Hétfőn napközben legnagyobb eséllyel a déli országrészben és a Nyugat-Dunántúlon várható zivatarok kialakulása. A zivatarokat a déli területeken felhőszakadás kísérheti, emellett apró szemű jég és átmeneti szélerősödés is lehet. Éjszakára gyengülnek, majd megszűnnek a zivatarok. Hétfőn Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Felhőszakadás kialakulása miatt Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás