Zivatar veszélyére figyelmeztetnek északkeleten

2023. szeptember. 16 11:15

Sok napsütésnek örülhetünk a hétvégén, az északkeleti tájakon azonban zivatar alakulhat ki. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma az északkeleti megyékben, vasárnap már az Északi-középhegység térségében is – kis számban – kialakulhatnak zivatarok. Az intenzívebb gócokhoz mindkét nap felhőszakadás (25 millimétert meghaladó mennyiség) társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.