Zivatar veszélyére figyelmeztetnek hazánk keleti felén

2023. május. 24 11:06

Hazánk keleti felén alkalmasak a feltételek zivatarok létrejöttéhez szerdán, melyeket lokálisan felhőszakadás kísérhet. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Szerdán elsősorban az ország keleti felén alakulhatnak ki ismét zivatarok. A legerősebb cellákat főként a Salgótarján – Szeged sáv mentén felhőszakadás (20 millimétert meghaladó mennyiség) kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt hazánk keleti felére szerdán. Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében a mai napon.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön a keleti határ menti vidékekre sodródhatnak be kelet felől zivatarok, melyekhez viharos széllökés és jégeső társulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csütörtökön.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, ami a térségünkben fel is oszlik. Jelentősebb lehűlést a front nem hoz, de változékonyabbra fordul az időjárás. Ez megviseli a frontérzékenyek szervezetét.

A légnyomás csökken.