Zivatar veszélyére figyelmeztetnek kilenc megyében

2024. március. 24 11:39

Az átvonult hidegfront után vasárnap és hétfő délután is kedvezők lesznek az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Vasárnap a déli óráktól főként a Dunántúlon fordulhatnak elő helyenként zivatarok, de északkeleten is van esély egy-egy zivatar kialakulására.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas, Zala, Somogy, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére zivatar veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfő délután az ország északkeleti harmadán képződhetnek néhol zivatarok. Az intenzívebb gócokat mindkét nap átmeneti viharos (65-75 km/óra) széllökés, valamint jégdara is kísérheti. Hétfőn Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok veszélyes kísérőjelenégei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.