Zivatar veszélyére figyelmeztetnek pénteken

2022. május. 19 10:23

Hazánk északnyugati megyéiben péntek délután kisebb valószínűséggel előfordulhat zivatar. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma az alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható.

Péntek délután északnyugaton kis valószínűséggel előfordulhat egy-egy zápor, illetve zivatar, melyeket szélerősödés (50-60 km/óra) és intenzív csapadék (10-20 millimétert meghaladó mennyiség) kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.