Zivatarok érkezésére figyelmeztetnek

2022. május. 02 10:13

Hétfőn hazánk északi felén, kedden már országszerte alkalmasak a feltételek zivatarok létrejöttéhez. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma a délelőtti óráktól nagyobb számban az ország északi felén ismét kialakulhatnak zivatarok. Kezdetben főként az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Dunántúlon, majd később az Alföldön is kísérheti villámlás a záporokat. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (1 centiméter alatti átmérő) jég is kísérheti.

Késő estére várhatóan fokozatosan megnyugszik a légkör.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt hazánk északi felére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden a maihoz képest nagyobb számban várható zivatarok kialakulása. Nagyobb számban az Északi-középhegységben és az Alföldön képződhetnek intenzívebb gócok, legkisebb eséllyel a déli határ közelében számíthatunk előfordulásukra. Az erősebb cellákat kedden is lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (1 centiméter alatti átmérő) jég is kísérheti.

Hazánk teljes területén zivatarra figyelmeztetnek kedden.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.