Zivatarok és viharos szél kísérik a hidegfrontot, figyelmeztetés érvényes

2021. május. 04 10:44

Szerdán hidegfront vonul át hazánk felett, amelynek környezetében többfelé viharossá fokozódik a szél és helyenként zivatarok is kialakulhatnak.

Szerdán a déli órákra a Dunántúlon helyenként viharossá (50-70 km/óra) fokozódik a délnyugati szél. Délután hidegfront érkezik, mely az esti órákban északnyugatról délkelet felé haladva gyorsan átvonul az országon. Az északnyugatira forduló szelet várhatóan sokfelé kísérik 60-75, kiemelten a Dunántúl északi és középső részén, illetve este a középső országrészben egy-egy helyen 80-85 km/óra körüli lökések. A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi határvidéken néhol zivatar is valószínű. Csütörtökre virradó éjszaka a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára, zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. A viharos erejű széllökések miatt a Dunántúlon, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.