Zivatarok kialakulása és viharos széllökések miatt figyelmeztetés érvényes

2020. március. 21 13:26

A szombaton átvonuló hidegfronthoz nyugaton és az Alföldön, valamint északkeleten viharossá fokozódó északi szél társul.

Főként a Dunántúl keleti részén és a Dél-Alföldön délután a záporok mellett helyenként zivatar is kialakulhat. A legerősebb széllökések 60-65 km/óra, főként a Bodrogköz térségében, illetve zivatarban 70 km/óra körül várhatók. Szombat délutántól, estétől a csökkenő hőmérséklet mellet a csapadék formája északon, a magasabban fekvő tájakon havas esőre, hóra válthat, de csak kevés helyen lehetséges megmaradó hó. Az éjszaka folyamán észak felől a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, de főként a Dunántúli-középhegységben számítani lehet gyengébb havazásra, hózáporokra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tíz megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt a szombati napra vonatkozóan. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig a viharos erejű széllökések miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap leginkább szintén északkeleten, a Tiszántúlon és az Alpokalján erősödhetnek 65-70 km/óra köré a széllökések. Vasárnap általában a Dunántúl keleti felén számíthatunk jelentéktelen hózáporokra, megmaradó hó nélkül. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a viharos erejű széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnapra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tovább melegszik az idő és fronthatással sem kell számolni. Napokig eseménytelen lesz az időjárás. A sok napsütés miatt melegebbnek érezhetjük az időt emiatt. Töltsék fel télen kiürült D vitamin készleteiket!
A légnyomás nem változik.