Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek hat megyében

2022. június. 12 10:38

Hétfőn nyugat felől gyenge hidegfront éri el hazánkat, amely az északnyugati, északi tájakon kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Hétfő délelőttig veszélyes időjárási jelenség nem várható. Hétfőn késő délelőtt északnyugat felől hidegfront érkezik, hatására a Dunántúlon (annak is főként az északnyugati felén), valamint az északi határ környékén előfordulhatnak zivatarok. Hétfőn az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon és az Északi-középhegységben (elsősorban a magasabban fekvő területeken) időnként viharos (60-65 km/óra) lökések kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.