Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek nyolc megyében

2021. április. 24 12:00

Vasárnap egy hidegfront vonul el hazánktól keletre, amely az ország északi, északkeleti tájain a délutáni órákban kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Vasárnap reggelig veszélyes időjárási jelenség nem várható, majd a déli óráktól zivatarok kialakulása valószínű elsősorban az északi, északkeleti megyékben, kisebb eséllyel a Dunántúl délnyugati tájain is. Az erősebb gócok környezetében viharossá fokozódó (általában 65-85 km/óra, de néhol akár ezt meghaladó) széllökésre és kisméretű jégesőre is lehet számítani. A zivatartevékenység az esti órákra fokozatosan megszűnik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Zala, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.