Zivatarok veszélye miatt tizenhárom megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes

2019. augusztus. 15 13:45

Pénteken északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelyből főként a nyugati és középső területeken alakulnak ki záporok, zivatarok.

Péntek hajnalban, reggel a Dunántúl északnyugati részein már kis eséllyel kialakulhat egy-egy zivatar, majd napközben főként a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén, Északi-középhegységben várhatók szórványosan zivatarok, a Tiszántúlon nem valószínű villámtevékenység. A zivatarokat intenzív csapadékhullás (5-15 milliméter), átmeneti szélerősödés (50-70 km/óra), esetleg kisebb szemű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenhárom megyében elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a zivatarok várható kialakulása miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egészen keddig melegszik az idő, akkor azonban egy markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést. Ma fronthatással csak a melegre nagyon érzékenyeknek kell számolni. Töltekezzenek a gyönyörű napos időben. Töltsenek minél több időt a szabadban.
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként - elsősorban az Alföldön - a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás csökken.