Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek a délnyugati megyékben

2021. július. 22 10:28

Pénteken délután az Alpok keleti hegyvonulatai felett intenzív zivatarok alakulnak ki, amelyekből néhány hazánk délnyugati megyéi fölé is besodródhat.

Csütörtökön veszélyes időjárási jelenség nem várható. Pénteken az ország nagy részén továbbra is nyugodt lesz az idő, de a délutáni órákban nyugat felől kis eséllyel már zivatarok sodródhatnak be.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Vas, Zala, Somogy és Baranya megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A gyenge melegfront is megviseli az érzékeny idegrendszert és figyelmetlenséget, ingerlékenységet, alvászavart és reakcióidő növekedést okozhat. Bár sok lesz a felhő, még így is le lehet égni, ezért érdemes fényvédő krémet használni. A csalánfélék virágzása okozza jelenleg az allergiások tüneteit. Valamint a gombafélék spóráinak koncentrációja a nagyon magas tartományban van jelen. Megjelent a parlagfű is a kezeletlen területeken. Hamarosan a virágzás is megkezdődik.

A légnyomás csökken.