Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek a keleti megyékben

2023. július. 26 10:27

Hazánk felett egy hidegfront húzódik, amely a Dunától keletre fekvő területeken még okozhat zivatarokat a szerdai napon is.

Szerdán elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföldön (nagyobb eséllyel északkeleten) alakulhatnak ki zivatarok. Minimális eséllyel délután a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat zivatar. A zivatarokhoz intenzív csapadék (általában 10-30 milliméter, de északkeleten néhol ennél több), átmenetileg viharos széllökés (60-80 km/óra), esetleg kisebb méretű jég (1-2 centiméternél kisebb átmérővel) társulhatnak. Estére keleten is megszűnik a zivatartevékenység. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetés adott ki zivatarok veszélye miatt a szerdai napra vonatkozóan Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Északnyugaton, valamint a Balaton térségében és a Dunántúl magasabban fekvő részein időnként viharos lökések (60-65 km/h) is kísérhetik az északnyugati irányú szelet.

Csütörtökön kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.