Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek az északi vármegyékben

2023. november. 07 11:08

A kedd délután érkező hidegfront hatására ismét kedvezővé válnak az időjárási feltételek intenzív záporok, zivatarok kialakulásához, elsősorban az északi országrészben.

Az északi megyékben éjszaka képződött köd nagyrészt feloszlik, de helyenként tartósan ködös marad az idő. Az esti óráktól kezdődően előbb az északnyugati, majd az éjszaka második felében az északi megyékben fordulhatnak elő zivatarok. A zivatarokat intenzív csapadékhullás és apró szemű (1 centiméternél kisebb átmérővel) jég kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest megyére vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszakai zivatarok szerda délelőtt lecsengenek, majd délután az északkeleti megyékben dörrenhet meg egy-egy helyen az ég. Szerdán Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben érkezik egy hidegfront. Ennek hatására növekszik a görcshajlam. Álmosság, reakcióidő növekedés előfordulhat.
A légnyomás csökken.