Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek északnyugaton

2021. június. 07 11:32

A vasárnapinál már jóval kevesebb helyen, de az Észak-Dunántúlon, valamint a főváros térségében még a hétfői napon is kedvezőek az időjárási feltételek zivatarok kialakulásához.

Hétfőn napközben az Észak-Dunántúlon (nagyobb eséllyel a Dunántúli-középhegység térségében) alakulhat ki egy-egy lokális zivatar, melyet szélerősödés (60-80 km/óra), intenzív csapadék és esetleg jégeső kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyére a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden veszélyes időjárási jelenség nem várható, a Dunántúlon kialakuló záporokban helyenként villámtevékenység nem zárható ki.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az ország keleti felén még tartja magát a frontálzóna. Így az ott élők tapasztalhatnak továbbra is kellemetlen tüneteket. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Érdemes fényvédő krémet használni a leégés ellen, mert az erős szélben nem érezzük a napsütés erejét. A pázsitfűfélék pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a légkörben.

A légnyomás nem változik.