Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek hat megyében

2021. július. 21 10:00

Szerdán kora délutánig a keleti, délkeleti megyékben még kedvezők lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. A délután második felében stabilizálódik a légállapot.

A szerda délelőtti órákban az ország északkeleti, keleti felén még néhol kialakulhat zivatar, amelyet intenzívebb csapadék (akár 20 millimétert meghaladó mennyiség), viharos (60-70 km/óra feletti) széllökés kísérhet. Napközben ezeken a területeken is csökken a csapadékhajlam, délutánra fokozatosan stabilizálódik a légkör. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarok veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.