Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek hat megyében

2021. július. 21 10:00

Szerdán kora délutánig a keleti, délkeleti megyékben még kedvezők lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. A délután második felében stabilizálódik a légállapot.

A szerda délelőtti órákban az ország északkeleti, keleti felén még néhol kialakulhat zivatar, amelyet intenzívebb csapadék (akár 20 millimétert meghaladó mennyiség), viharos (60-70 km/óra feletti) széllökés kísérhet. Napközben ezeken a területeken is csökken a csapadékhajlam, délutánra fokozatosan stabilizálódik a légkör. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarok veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A gyenge melegfront is megviseli az érzékeny idegrendszert és figyelmetlenséget, ingerlékenységet, alvászavart és reakcióidő növekedést okozhat. Bár sok lesz a felhő, még így is le lehet égni, ezért érdemes fényvédő krémet használni. A csalánfélék virágzása okozza jelenleg az allergiások tüneteit. Valamint a gombafélék spóráinak koncentrációja a nagyon magas tartományban van jelen. Megjelent a parlagfű is a kezeletlen területeken. Hamarosan a virágzás is megkezdődik.

A légnyomás csökken.