Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek kilenc megyében

2021. augusztus. 31 9:15

A hazánktól északra található hideg légörvény még kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Kedden napközben legjobb eséllyel az ország északkeleti harmadában, esetleg az északi határ menti területeken kell zivatarok kialakulására számítani. Legtovább az északkeleti területeken maradhat aktív a légkör, majd a szerdára virradó éjszaka fokozatosan itt is megszűnik a zivatartevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Pest, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán napközben már csak az északkeleti megyékben fordulhat elő helyenként zivatartevékenység. Szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.