Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek tíz megyében

2022. június. 17 10:09

Az éjszakai órákban átvonult hidegfront már elhagyta hazánkat, de a keleti megyékben és a nyugati határszélen még előfordulhat egy-egy zivatar a péntek délutáni, esti órákban.

Az ország jelentős részén veszélyes időjárási jelenség már nem várható. Pénteken napközben a nyugati határszélen illetve az Északi-középhegység keleti felében, a Tisza vonalának tágabb környezetében, a záporok mellett egy-egy zivatar nem kizárt. A cellákhoz átmeneti viharos (60-80 km/óra) széllökés társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Zala, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.