Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek több megyében

2022. szeptember. 11 11:23

Főként északkeleten és délnyugaton várható zivatar a hét utolsó napján, az intenzívebb gócokat felhőszakadás és kisebb szemű jég is kísérheti.

Nagyobb valószínűséggel az északkeleti, keleti tájakon, illetve nyugaton, délnyugaton kell zivatarokra számítani. Egy-egy erősebb cella környezetében viharos (~60-70 km/óra) széllökés, intenzív csapadékhullás (10-15 milliméter) és kisebb méretű jégeső (1-2 centiméter alatti átmérő) is előfordulhat. Az éjszakai órákra stabilizálódik a légkör.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.