Zivatarokra figyelmeztetnek a hét első felében

2019. június. 03 10:29

Az elmúlt napokhoz hasonlóan továbbra is az ország nagy részén kipattanhatnak zivatarok, főként a délutáni órákban. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Napi menettel (délután és kora este legnagyobb, reggel és délelőtt legkisebb számban) alakulnak ki helyi, tehát góconként kis területet érintő zivatarok az országban – legjobb eséllyel hétfőn a délkeleti, déli megyékben, kedden már a középső országrészben is. A zivatartevékenység a keddi napon kissé erőteljesebbnek tűnik. A zivatarokat a villámtevékenység mellett rövid ideig intenzív eső, szélerősödés, esetleg néhol kisméretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre és keddre vonatkozóan a zivatarok kialakulásának lehetősége miatt hazánk nagyobb részére, a nyugati, északnyugati megyék kivételével. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.