Zivatarokra figyelmeztetnek északkeleten

2020. május. 05 11:23

A kedden átvonuló hidegfront nyomán leginkább északkeleten pattanhat ki egy-egy zivatar. Öt megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden napközben az ország északkeleti harmadában a délutáni, kora esti órákban egy-egy zivatart kitermelhet a légkör. Az éjszaka második felében, kora hajnalban szintén keleten helyenként zivatar nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar kialakulásának veszélye miatt északkeletre: Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Szerdán napközben az erős északnyugati szelet az ország középső / északi tájain akár 70 km/órát elérő viharos lökések kísérhetik. Viharos széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdán a fővárosban, valamint Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékben. Zivatar elsősorban Hajdú-Bihar megyében alakulhat ki, elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.