Zivatarokra figyelmeztetnek keleten

2019. július. 11 10:31

Csütörtökön a keleti megyékben, pénteken a nyugati határszélen élők számíthatnak zivatarokra.

Csütörtökön a déli óráktól estig hozzávetőlegesen a Salgótarján – Békéscsaba vonaltól északkeletre a záporok mellett szórványos jelleggel zivatarok is előfordulhatnak. A zivatarokat átmeneti szélerősödés (viharos lökések) és kisméretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre vonatkozóan a zivatarok kialakulásának veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes a keleti megyékben.

Pénteken napközben az Alpokalján, illetve délután már az Alföldön is kialakulhat néhány zivatar, de a fent említett kísérőjelenségekre inkább csak az utóbbi tájon lehet számítani. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Tegnap az esti órákban nyugat felől egy melegfront érte el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok környezetében izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten várható.
A légnyomás alig változik.