Zivatarokra figyelmeztetnek keleten

2019. július. 11 10:31

Csütörtökön a keleti megyékben, pénteken a nyugati határszélen élők számíthatnak zivatarokra.

Csütörtökön a déli óráktól estig hozzávetőlegesen a Salgótarján – Békéscsaba vonaltól északkeletre a záporok mellett szórványos jelleggel zivatarok is előfordulhatnak. A zivatarokat átmeneti szélerősödés (viharos lökések) és kisméretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre vonatkozóan a zivatarok kialakulásának veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes a keleti megyékben.

Pénteken napközben az Alpokalján, illetve délután már az Alföldön is kialakulhat néhány zivatar, de a fent említett kísérőjelenségekre inkább csak az utóbbi tájon lehet számítani. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.