Zivatarokra figyelmeztetnek kilenc megyében

2019. június. 01 8:40

A hazánk közelében örvénylő ciklonnak köszönhetően továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Szombaton és vasárnap is figyelmeztetés érvényes.

Szombaton az ország délkeleti harmadán és északnyugaton várható helyenként zivatar (ismét elsősorban délután). A zivatarokat viharos (60-70 km/óra) szél és kisebb méretű jég, szombaton esetleg nagyobb (20-30 milliméter) csapadék kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra vonatkozóan a zivatarok kialakulásának lehetősége miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Vas megyékre. Itt az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Tegnap az esti órákban nyugat felől egy melegfront érte el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok környezetében izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten várható.
A légnyomás alig változik.