Zivatarokra figyelmeztetnek kilenc megyében

2019. június. 01 8:40

A hazánk közelében örvénylő ciklonnak köszönhetően továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Szombaton és vasárnap is figyelmeztetés érvényes.

Szombaton az ország délkeleti harmadán és északnyugaton várható helyenként zivatar (ismét elsősorban délután). A zivatarokat viharos (60-70 km/óra) szél és kisebb méretű jég, szombaton esetleg nagyobb (20-30 milliméter) csapadék kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra vonatkozóan a zivatarok kialakulásának lehetősége miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Vas megyékre. Itt az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.