Zivatarokra figyelmeztetnek pénteken

2020. február. 13 10:51

Pénteken is várható viharos szél a Dunántúlon, délnyugaton zivatarokra is számítani lehet. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A Dunántúl északi felében ma délutántól péntek hajnalig helyenként kialakulhat 60-65 km/óra körüli széllökés déli irányból, péntek délután pedig néhol északnyugati irányból. Északkeleten (kiemelten Borsod megye északi felében) a péntek hajnali, reggeli órákban síkvidéken lepel-2 centiméter hó hullhat.

Pénteken a déli, délutáni órákban a Dunántúlon (nagyobb eséllyel a délnyugati felében) helyenként kialakulhatnak zivatarok viharos (60-65 km/óra) szél és aprószemű jég kíséretében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának veszélye miatt a pénteki napra vonatkozóan Vas, Zala, Somogy és Baranya megyékre.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.